Prosjekterte basseng

Lar du oss hjelpe til når du prosjekterer bassenget ditt, får du et moderne basseng akkurat slik som du selv ønsker.

Du kan, ved tidlig planlegging, integrere bassengovertrekket i bassengkonstruksjonen. Det blir en elegant løsning.

Bassengveggene kan støpes i betong eller mures i valgfri konstruksjonsblokk på en støpt såle. Enkelt hvis du er selvbygger.

Duken nede i bassenget sveises på plassen av våre duksveisere. Da er inn- og utløpsdetaljene for duk allerede på plass. Trappen sveiser vi med sklisikker duk. Den kan være innvendig i et hjørne, diskret og pent, og du slipper stige. Perfekt sted for små barn å sitte og leke. De blir trygge i vannet, og kan lett gå opp og ned i bassenget.

Overtrekket monteres av oss. Den rektangulære formen gjør det enkelt med skinnegående overtrekk. Sikkerhet er viktig!

Ønsker du at vannet renner over kanten, såkalt ”vanishing edge”, så har vi løsning for det. Vakkert, hvis du bor ved sjøen eller ved et vann, og se horisonten mens du svømmer i ditt eget basseng.

Nyt!

Kontakt oss for en uforpliktet prat

35505990

Konstruksjon av betongblokk

Leca eller Systemblokk, betongblokker som fylles med betong. Deretter mures bassenget opp som en grunnmur, blokk etter blokk. Overflateavløpet, innløpsdysene, belysning og eventuell Jet Swim mures inn på riktig plass. Øverst støpes en betongkrone og veggene pusses innvendig. Bunnen kan være av sand eller støpt plate. Veggene og bunnen kles med en tynn underlagsfilt og duk. Konstruksjonen passer best for rektangulære basseng, men også fri form er mulig. Den brukes både til utendørs- og innendørs basseng og skal være helt nedgravd i bakken. Bassenget må ikke fylles med vann før det etterfylles utenfor veggene. Om mulig etterfylles utsiden i samme takt og høyde som vannet fylles i.

Konstruksjon av isolerblokk

Bassengkonstruksjonen bygges av lettvekts isolerblokker, som stables som byggeklosser. Armering og innstøpningsdetaljer som overflateavløp, innløpsdyser, belysning og eventuell Jet Swim monteres i isolerblokken før betong fylles i. Bassengveggskledning er duk. Som utendørsbasseng kan bassengkonstruksjonen av isolerblokk og duk være fylt med vann vinterstid. Bassengkonstruksjon av isolerblokk brukes både til utendørs- og innendørsbasseng.

Konstruksjon av betong

En armert betongkonstruksjon kan lages i ulike former og tilpasses ulike terrengforhold. Den kan konstrueres med tilstrekkelig styrke mot alle aktuelle jord- og vanntrykk, gjøres helt vanntett, gis tilstrekkelig tyngde for å motstå grunnvannstrykk ved tomt basseng og motstå varme og kulde. En betongkonstruksjon er stort sett vedlikeholdsfri, under forutsetning at den utføres på en profesjonell måte. Overflateavløpet, innløpsdysene, belysning og eventuell Jet Swim støpes inn på riktig plass. De vanligste bassengveggskledningene er duk, flis, mosaikk, marmor eller spesiell bassengmaling. Betongkonstruksjon brukes både i utendørs- og innendørsbasseng.

Konstruksjon av glassfiber

Bassengkonstruksjon av glassfiberarmert polyester med innvendig gelcoat leveres som et komplett selvbærende basseng med vegger og gulv i ett stykke. Det innvendige gelcoatbelegget er slitesterkt og lett å vedlikeholde. Installasjonen er enkel da hele karet løftes ned med kran i en ferdig grop med pakket og jevnet grusbunn. Deretter etterfylles det med grus rundt bassengets vegger. Passer som både innendørs- og utendørsbasseng.

Konstruksjon av stål

Stålkonstruksjonen produseres av rustfritt eller galvanisert stål. Veggelementene leveres prefabrikerte i breddene 0,5 – 1m og festes sammen av bolter. Alle åpninger i konstruksjonen til overflateavløpet, innløpsdysene, belysning og eventuell Jet Swim er stanset ut på forhånd. Konstruksjonen er ment for nedgravning i bakken og utsiden isoleres og etterfylles med drenerende grus. Bassengbunnen er av sand og bassengets innside kles med duk. Stålkonstruksjon egner seg godt for deg som vil bygge bassenget selv, da alle veggpaneler, stag, støtteprofiler etc. er prefabrikerte og bare behøver å monteres sammen.

Konstruksjon av tre

Trekonstruksjonen bygges av trykkimpregnert virke (klasse A). Bjelker og kryssfinèr spikres til blokker, som deretter monteres sammen til en komplett konstruksjon. Langsidene bindes sammen nedentil på bassengbunnen med tverrgående bjelker. For å få veggene stabile anvendes såkalte dragstag, som festes i veggblokkens øvre del og forankres (støpes) i bakken ca 1,5 m fra bassenget. Det lages hull i kryssfinéren til overflateavløpet, innløpsdysene, belysning og eventuell Jet Swim. Disse monteres samtidig med duken. I bunnen brukes sand og noen ganger en bunnmatte. På innsiden av bassengveggen anbefales en tynn underlagsfilt og duk. Når duken er på plass, etterfylles utsiden med drenerende grus i samme takt og høyde som vannet fylles i. Konstruksjonen av tre brukes nesten utelukkende i utendørs basseng og er helt nedgravd i bakken. Bassenget skal være fylt med vann vinterstid.